Арх. Павлин (Пол) Вълчев

Собственик

Valtchev Design Studio

Арх. Павлин (Пол) Вълчев е собственик на Valtchev Design Studio в Бостън, Масачусетс, където той работи и живее от 25 години. В своята богата кариера на няколко контитнента, Пол е бил водеща творческа сила в архитектурата и интериорния дизайн, със силна естетическа визия, създавайки уникални и съвременни интериори в Кувейт, Обединени Арабски Емирства, Катар, както и в САЩ.

В продължение на 25 години, Пол е бил Design Principal в KEO International Consultants, най голямата компания за проектиране и управление на строителство в Близкия Изток. В този период, той е имал изключителни възможности за проектиране на правителствени комплекси, 5-, 6- и 7-звездни курорти и хотели, офиси, небостъргачи и жилища от висок клас. Някои от по-отличителните проекти, по които е работил Пол Вълчев са Bayan Palace (Кувейт), The Palm Jumeirah (Дубай), Emirates Palace (Абу Даби) – първият 7-звезден хотел в света, Ал Гузлан Айлънд – 5-звезден тематичен курорт и много други. Пол е работил с водещи хотелски вериги и проектантски бюра като WATG, Joran Watson Denmark Design, SOM и Starwood Preferred хотели.

Пол Вълчев работи директно с клиенти, строители и доставчици, за да осигури отлични резултати при проектирането и навременното завършване на проекти със специален дизайн характер.