Арх. Ивайло Лефтеров

Инвестиционен директор

Six Senses Svart (Норвегия)

Арх. Ивайло Лефтеров има над 22 години опит в управлението на проекти за луксозни хотели – от придобиването на терена, дизайна и строителството, до оперативното управление, маркетинга и продажбите.

Сред проектите в които е участвал има както големи, така и по-малки обекти. Някои от референтните хотели са Six Senses Svart (Норвегия), The Mirage и Umhlaba Wildlife Resort (Южна Африка), Cibola Vista Resort (САЩ), Villas Del Mar Palmar (Мексико), The Cliff Beach and Spa (България), на който е съсобственик и други.

За проекта Six Senses Svart (Норвегия) екипът на Ивайло Лефтеров е отличен с наградата за бъдещ проект на “MIPIM Cannes 2021”, както и с наградата “Boutique Hotel Awards“ – за най- устойчив хотел в света.

Той е завършил „Архитектура“ в NewSchool of Architecture and Design (Сан Диего) и след това EPDP (European Property Planning and Development) от Bartlett UCL в Лондон.

Ивайло Лефтеров владее 5 езика, пътува непрекъснато по света, обича да се среща с различни култури и да насърчава хората да мислят “извън рамките”.